Wijn &
kunst

In het Izovino-weekend kan je 23 wijnen proeven en aankopen: een fijne selectie van uitstekende wijnen in diverse prijsklassen. Met dank aan Wijnen Henri Pêtre uit Lendelede.

De actie 1010 Izegem rond orgaantransplantatie eindigt op 10.10 en dat valt mooi in ons Izovino-weekend. In het kasteel stellen we dan ook graag een uniek kunstproject voor: ‘Tjok meets Piet’. Het wordt een eerbetoon aan de Izegemse kunstenaar Piet Petillion (1945-2020) die dankzij een orgaantransplantatie in 2004 zestien jaar lang schitterende kunstwerken kon creëren.

Chambres d'amis

Reserveer je tafel voor onze volledig coronaveilige proeverij in het prachtige kader van Kasteel Wallemote. Je krijgt de mogelijkheid om enkele wijnen naar eigen keuze te proeven uit de Izovino-selectie, geserveerd met een tapasbordje van ‘t Hoornaerts. Wijnen kunnen aansluitend – geheel vrijblijvend – besteld worden.

Kunstproject
‘Tjok meets Piet’

Tjok Dessauvage selecteerde tien werken van Piet Petillion die hij integreerde in zijn eigen werk. Van elke werk worden maximaal vijf stuks gecreëerd die te koop aangeboden worden ten voordele van lokale goede doelen met als centraal project de Izegemse jeugdverenigingen. Klik hier om de werken te bekijken.

De creaties kwamen tot stand met medewerking van Danièle Hénaff en Hein Dutry.

De kleine potstructuren kosten €350, voor de twee grote werken kan een bod gedaan worden vanaf €2.500. Contact voor info en bestellingen: geertsoetaert@telenet.be.

Mogelijk zijn er reeds werken uitgeput (max 5st/creatie), tijdig bestellen is dus aangeraden. De creaties zijn te bekijken op Kasteel Wallemote tijdens het Izovino-weekend, bestelde werken zijn beschikbaar tegen eind oktober. De foto’s zijn simulaties en kunnen licht afwijken van de realiteit.

Het belang van orgaandonatie
voor Piet Petillion

Kunstenaar Piet Petillion overleed begin dit jaar. Dankzij een niertransplantatie kon hij zestien jaar langer kunst creëren. Dochter Sophie vertelt wat de transplantatie voor hun familie betekende. “Ons papa, een creatieveling in hart en nieren. En dit mag je zelfs heel letterlijk nemen. Papa was nierpatiënt en een creatief persoon. Een unieke combinatie die hem gevormd heeft tot wie hij was.” Lees hier de volledige getuigenis.