Goede
doelen

Izovino is de belangrijkste fundraising van Rotaryclub Izegem. Dit jaar is ons centraal project de realisatie van een Tejo-huis in Izegem.

Diverse andere projecten of goede doelen uit de regio konden reeds op onze steun rekenen.
Hieronder vind je een overzicht van de projecten van de laatste jaren.

Denkt u een waardevol project te hebben dat steun verdient? Richt je vraag tot geertsoetaert@telenet.be, secretaris van Rotaryclub Izegem.

TEJO-huis in Izegem

Het TEJO-huis in Izegem is vanaf 1 september 2023 een feit: een huis waar jongeren tussen 10 en 20 jaar terecht kunnen voor psychische hulp: onmiddellijk, anoniem en gratis.

Voor onze club is dit wellicht het meest ambitieuze project in zijn vijftigjarig bestaan. Het is evenwel een terrein waar we ook niet echt mee vertrouwd zijn. We waren dan ook heel blij dat TEJO-huis Roeselare dat reeds vijf jaar actief is, mee zijn schouders zette onder het project en ons vooral op therapeutisch vlak verder zal ondersteunen en begeleiden.

TEJO-huis Izegem

Izibirds tegen kansarmoede in regio Izegem

De Izovino-editie 2021 stond helemaal in het teken van de kansarmoede. Zo’n 300 keramieken vogels van kunstenaar Theo Lefebvre streken neer in de kasteeltuin van het Blauwhuis en vonden heel snel hun weg naar diverse tuinen. Met de opbrengst werd het Izibirds-project opgezet i.s.m. Welzijn Izegem, waarbij kinderen in kansarmoede ondersteuning krijgen om deel te kunnen nemen aan het socio-culturele leven. Dit gebeurt door de kost van uniformen, sportuitrusting etc. te dragen. Dit is immers de eerste stap tot sociale integratie. Het project loopt op vandaag nog steeds verder met de steun van Rotaryclub Izegem.

 

Acht goede doelen konden rekenen op steun

Traditiegetrouw worden op de Izovino wijnproeverij door Rotaryclub Izegem symbolisch cheques uitgereikt door de voorzitter van het voorgaande jaar. Op Izovino 2022 was de eer dus aan Philippe Grumieaux om deze mooie projecten gelukkig te maken:

Kansarmoedeproject Izibirds (i.s.m. Welzijn Izegem), Kiekafobee (vakanties voor mensen met levensbedreigende ziekte), Rock for Specials (Rockfestival voor personen met een beperking), De Stamper, Izegem (voedselbank) – MUG Helikopter – Project Oekraïne, Project Natuurramp Wallonie, Kloen (brengt vreugde bij het zieke kind).

Fietsen voor De Zonnebloem

Dankzij een wijnverkoopactie in voorjaar 2021 konden we 40 fietsen schenken aan De Zonnebloem, een Izegemse school voor buitengewoon onderwijs. Deze worden gebruikt voor verplaatsingen in klasverband en voor de uitbouw van een fietsbib.

Lees hier het artikel in Krant van West-Vlaanderen

 

 

Steun aan Izegemse jeugdverenigingen

De jeugdverenigingen kenden een bijzonder moeilijk 2020. Er werden extra kosten gemaakt om veilig te kunnen werken en de klassieke acties om de kas te spijzen vielen noodgedwongen weg. Rotaryclub Izegem gaf hen elk als onverwacht kerstcadeau een cheque van €500.

1010 nieuwe Izegemse orgaandonoren

Samen met Stad Izegem en ‘Gezonde Gemeente’ werd in het najaar 2020 een grootse sensibilisatiecampagne opgezet om Izegemnaars tot orgaandonatie aan te zetten. De actie – mee ondersteund door de jeugdverenigingen – had een impact dat de Izegemse grenzen ruim overschreed waardoor de doelstelling meer dan bereikt werd.

Lees artikel in Het Nieuwsblad https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201015_95253333

 

Steun in de voorgaande jaren

Naast de steun aan vele lokale en regionale sociale projecten stond ieder jaar een project centraal:

2020 Steun aan de eerstelijnszorg Izegem. Aankoop van duizenden mondmaskers voor de eerstelijnszorg en RVT’s.

2019 Schenking van een minibus aan ’t Ferm, een dagcentrum voor volwassenen met een beperking

2018 Project THX: steun aan ‘Balanz’ project preventieverslaving i.s.m. de Prizma scholen

2017 Schenking van 9 levensreddende defibrillatoren aan Stad Izegem

Naast de centrale projecten konden deze lokale verenigingen of vzw’s recent rekenen op onze steun:
De Zonnebloem – Izegem (school voor buitengewoon onderwijs), Askovi – Izegem (vrijwilligersvereniging voor mensen zonder papieren), KSA – Izegem (jeugdbeweging), CAW – Izegem (welzijnsorganisatie), De Lochting – Izegem (sociale economie), ’t Kringske – Izegem (armoedevereniging), De Stamper – Izegem (voedselbank), ’t Venster – Izegem (dienstverleningscentrum voor personen met een beperking), De Mantel vzw (palliatief netwerk), Lucia (hulp
aan kansarme gezinnen), vzw Het Anker (basisschool voor aangepast onderwijs), cig Nestel (centrum voor integrale gezinszorg),…