Goede
doelen

Izovino is de belangrijkste fundraising van Rotaryclub Izegem. Dit jaar is het centrale project Izibirds, met als doel de kansarme kinderen uit de Izegemse regio betere kansen te geven. Daarnaast zullen ook diverse andere projecten uit de regio op onze steun kunnen rekenen.

Hieronder vind je een overzicht van de projecten van de laatste jaren:

Fietsen voor De Zonnebloem

Dankzij een wijnverkoopactie in voorjaar 2021 konden we 40 fietsen schenken aan De Zonnebloem, een Izegemse school voor buitengewoon onderwijs. Deze worden gebruikt voor verplaatsingen in klasverband en voor de uitbouw van een fietsbib.

Lees hier het artikel in Krant van West-Vlaanderen

1010 nieuwe Izegemse orgaandonoren

Samen met Stad Izegem en ‘Gezonde Gemeente’ werd in het najaar 2020 een grootse sensibilisatiecampagne opgezet om Izegemnaars tot orgaandonatie aan te zetten. De actie – mee ondersteund door de jeugdverenigingen – had een impact dat de Izegemse grenzen ruim overschreed waardoor de doelstelling meer dan bereikt werd.

Lees artikel in Het Nieuwsblad https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201015_95253333

 

Steun aan Izegemse jeugdverenigingen

De jeugdverenigingen kenden een bijzonder moeilijk 2020. Er werden extra kosten gemaakt om veilig te kunnen werken en de klassieke acties om de kas te spijzen vielen noodgedwongen weg. Rotaryclub Izegem gaf hen elk als onverwacht kerstcadeau een cheque van €500.

Steun in de voorgaande jaren

Naast de steun aan vele lokale en regionale sociale projecten stond ieder jaar een project centraal:

2020 Steun aan de eerstelijnszorg Izegem. Aankoop van duizenden mondmaskers voor de eerstelijnszorg en RVT’s.

2019 Schenking van een minibus aan ’t Ferm, een dagcentrum voor volwassenen met een beperking

2018 Project THX: steun aan ‘Balanz’ project preventieverslaving i.s.m. de Prizma scholen

2017 Schenking van 9 levensreddende defibrillatoren aan Stad Izegem

Naast de centrale projecten konden deze lokale verenigingen of vzw’s recent rekenen op onze steun:
De Zonnebloem – Izegem (school voor buitengewoon onderwijs), Askovi – Izegem (vrijwilligersvereniging voor mensen zonder papieren), KSA – Izegem (jeugdbeweging), CAW – Izegem (welzijnsorganisatie), De Lochting – Izegem (sociale economie), ’t Kringske – Izegem (armoedevereniging), De Stamper – Izegem (voedselbank), ’t Venster – Izegem (dienstverleningscentrum voor personen met een beperking), De Mantel vzw (palliatief netwerk), Lucia (hulp
aan kansarme gezinnen), vzw Het Anker (basisschool voor aangepast onderwijs), cig Nestel (centrum voor integrale gezinszorg),…